Приколы и юмор на Досенг

    26

    января

    Як зробити інтернет-банкінг безпечним?

    ---

    Інтернет-банкінг – це дуже зручно. На сайті ideabank.ua ви можете оцінити всі переваги цього сучасного інструменту для керування особистими фінансами. Але він пов'язаний і з певними ризиками. Точнісінько так само, як зловмисники підбирають пароль до кредитної карти, вони можуть проникнути й у ваш особистий кабінет на сайті. Але ми підкажемо, як мінімізувати ризики.

    Як зробити інтернет-банкінг безпечним?

    Поради для безпечного інтернет-банкінгу

    Для максимально безпечного користування особистим онлайн-кабінетом радимо дотримуватися наступних рекомендацій:

    • Виберіть обліковий запис із двофакторною аутентифікацією. На сьогодні багато (але не всі) банків пропонують цю опцію. Вона означає, що вам потрібно спочатку ввести пароль, а потім унікальний код, який приходить на телефон у вигляді смс-повідомлення. Таке рішення значно ускладнює життя хакерам.
    • Створіть надійний пароль. Найкращий спосіб досягти цього – зробити пароль довгим, з поєднанням літер у верхньому та нижньому регістрі, а також з цифрами та спеціальними символами. Завжди уникайте використання загальних слів або фраз. Ніколи не створюйте пароль, у якому є ваше ім’я, ініціали або дату народження. Якщо є така можливість, змінюйте пароль кожні кілька місяців.
    • Захистіть свій комп'ютер. Використовуйте антивірусне програмне забезпечення, не вимикайте брандмауер. Це забезпечить вам захист від клавіатурних шпигунів, троянів та інших шкідливих програм, які можуть бути використані для отримання доступу до вашої особистої інформації. Для входу в особистий кабінет використовуйте перевірені комп'ютери та мережі.
    • Не діліться конфіденціальною інформацію. Якщо ви отримаєте електронний лист від імені банку, у якому вас просять вказати реєстраційну інформацію, це пастка. Те саме стосується телефонних дзвінків та смс-повідомлень.
    • Завжди виходьте з особистого кабінету по закінченні роботи. Також можна очистити кеш-пам'ять в кінці кожного сеансу. Це дасть додатковий захист від несанкціонованого доступу.
    • Використовуйте сповіщення. Ви будете отримувати повідомлення, які вказують на підозрілу активність. Якщо хтось знімає кошти з рахунку або проводить інші операції у вашому обліковому записі, ви зможете швидко заблокувати його. У разі виникнення подібної ситуації негайно телефонуйте до банку.

    І не забувайте регулярно перевіряти свій особистий кабінет на сайті, навіть якщо рідко користуєтеся ним. 

    Нравится? Жми:
    Автор: poluh1  |  Просмотров: 2322  |  Вернуться
Copyright © 2006-2018 Doseng.org